Uw pensioen: spaar voor uzelf en uw nabestaanden

Ongeacht hoe oud u bent, één ding staat vast: wie vanaf nu met pensioen gaat, zal er wellicht veel langer van kunnen genieten dan de vorige generaties gepensioneerden.  We leven immers alsmaar langer, en blijven meestal ook langer dynamisch en gezond.  Fit genoeg en tijd zat om het pensioen anders te beleven dan in het verleden het geval was.

En omdat, zoals we allemaal weten, het wettelijk pensioen in de toekomst ontoereikend zal zijn om onze pensioenplannen te realiseren, is het nooit te vroeg of te laat om zelf aan pensioenopbouw te doen.          De fiscus spaart zelfs met u mee! (Zie ook onze pagina 'Pensioenplanning' op de website)

 

Aanvullende of extralegaal pensioen

Veel werknemers hebben een zogenoemde ‘groepsverzekering’ bij hun werkgever. Dat is een extra pensioen dat wordt opgebouwd zolang u bij die werkgever blijft. Zelfstandigen kunnen een gelijkaardig extralegaal pensioen opbouwen voor zichzelf: het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen.

Wilt u nog verder gaan? Dan zijn er verschillende mogelijkheden die zowel een fiscaal voordeel als een interessante intrest aanbieden.  We leggen u graag in detail uit hoe dat precies werkt.

Pensioensparen

Het woord zegt het zelf: 'pensioensparen' is sparen voor uw pensioen.

U legt een klein bedrag (maximum 940 EUR voor 2016) opzij voor tegen de pensioenleeftijd, die aan een interessante intrest wordt belegd.  Tevens kan u via de belastingsaangifte 30% recupereren.

Vermits de drempel zeer laag is, is dit ook bij jongeren een populair product. 

Lange Termijnsparen

Hebt u reeds het uiterste gehaald uit uw hypothecaire lening (of nog geen lening afgesloten)?  Nu uw lening afbetaald is, zoekt u een andere oplossing die u toelaat om van een belastingsvermindering te kunnen genieten. 

Om die reden zou u voor lange termijnsparen kunnen kiezen (max. 2.260 EUR voor 2016).  Bovenop het fiscaal voordeel, geniet u ook een mooi rendement op de gestorte premies.

Niet-fiscaal spaarplan

Hebt u reeds pensioensparen en/of lange termijnsparen en wenst u toch nog iets 'extra' opzij te leggen.  Een niet-fiscaal spaarplan is dan een mogelijkheid. 

De principes zijn dezelfde, m.a.w. de interessante intrest blijft, maar er is geen fiscaal voordeel.

Maar hoeveel spaart u dan best elk jaar? En wanneer moet u ophouden? Dat berekenen wij graag voor u.

Spaar voor uw nabestaanden

Wat als u straks iets overkomt? Kan uw gezin dan de vaste kosten aan? Kan uw partner de zware hypotheek alleen aflossen? En de studies van de kinderen betalen? In sommige periodes van uw leven loont het de moeite om een tijdelijke overlijdensverzekering of een schuldsaldoverzekering af te sluiten. We helpen u daar graag mee.

De Pensioenbarometer

Weet u hoeveel uw wettelijk pensioen zal bedragen?  Gebruik hiervoor de links Safer Life of Plan My Pension.

Hebt u na deze check vragen over uw inkomenszekerheid voor en na uw pensioen?  Wij weten raad.  Wij geven u professioneel advies op maat en maken u financieel wegwijs.

Pensioenavonturen.be

Graag verwijzen wij u ook naar Pensioenavonturen.be.  Deze website is in het leven geroepen voor mensen die op het punt staan om met pensioen te gaan, of die net gepensioneerd zijn. 

U bent hier op het juiste adres voor antwoorden op vragen die u zich kort voor -of kort na - uw pensioen zou (moeten) stellen.  U vindt er verder pensioentrends en videoportretten van jonggepensioneerden.  Die laatste zijn echte verhalen van echte mensen die hopelijk inspirerend werken en u aanzetten om wat dieper in te gaan op alles wat met uw leven na het pensioen te maken heeft.

Vermits het financiële aspect van het leven na pensionering een belangrijk onderdeel is, leggen we onder 'voorbeelden' de inkomsten en de uitgaven van enkele gepensioneerden ter illustratie al eens naast elkaar.

Hebt u na deze check vragen over uw inkomenszekerheid?  Wij weten raad.  Wij geven u professioneel advies op maat en maken u financieel wegwijs. 

Maak een vrijblijvende afspraak


+32 (0)3 750 90 90
info@boonbosman.be

Beschikbaar op:

Ma: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00
Di: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00
Wo: 09:00 - 12:30
Do: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 19:00
Vr: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00

Het is ook mogelijk om ons te contacteren om een afspraak te maken buiten deze uren.

Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mailadres:
Tijdstip van voorkeur:
Uw vraag:

Uw gegevens worden verwerkt conform ons cookie- en privacybeleid.

Kom praten over uw pensioen en uw overlijdensverzekering.

Maak vrijblijvend een afspraak