Uw pensioen: spaar voor uzelf en uw nabestaanden

Ongeacht hoe oud u bent, één ding staat vast: wie vanaf nu met pensioen gaat, zal er wellicht veel langer van kunnen genieten dan de vorige generaties gepensioneerden.  We leven immers alsmaar langer, en blijven meestal ook langer dynamisch en gezond.  Fit genoeg en tijd zat om het pensioen anders te beleven dan in het verleden het geval was.

En omdat, zoals we allemaal weten, het wettelijk pensioen in de toekomst ontoereikend zal zijn om onze pensioenplannen te realiseren, is het nooit te vroeg of te laat om zelf aan pensioenopbouw te doen. De fiscus spaart zelfs met u mee!

 

Aanvullende of extralegaal pensioen

Veel werknemers hebben een zogenoemde ‘groepsverzekering’ bij hun werkgever. Dat is een extra pensioen dat wordt opgebouwd zolang u bij die werkgever blijft. Zelfstandigen kunnen een extralegaal pensioen opbouwen voor zichzelf via het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en de Pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ)

We leggen u graag in detail uit hoe dat precies werkt.

Pensioensparen

Het woord zegt het zelf: 'pensioensparen' is sparen voor uw pensioen.

U legt een klein bedrag (maximum 960 EUR of 1230 € voor 2018) opzij voor tegen de pensioenleeftijd, die aan een interessante intrest wordt belegd.  Tevens kan u via de belastingsaangifte 30% of 25% recupereren.

Vermits de drempel zeer laag is, is dit ook bij jongeren een populair product. 

Lange Termijnsparen

Hebt u reeds het uiterste gehaald uit uw hypothecaire lening (of nog geen lening afgesloten)?  Nu uw lening afbetaald is, zoekt u een andere oplossing die u toelaat om van een belastingsvermindering te kunnen genieten. 

Om die reden zou u voor lange termijnsparen kunnen kiezen. Bovenop het fiscaal voordeel, geniet u ook een mooi rendement op de gestorte premies.

Niet-fiscaal spaarplan

Hebt u reeds pensioensparen en/of lange termijnsparen en wenst u toch nog iets 'extra' opzij te leggen.  Een niet-fiscaal spaarplan is dan een mogelijkheid. 

De principes zijn dezelfde, m.a.w. de interessante intrest blijft, maar er is geen fiscaal voordeel.

Maar hoeveel spaart u dan best elk jaar om een bepaald pensioenkapitaal te bereiken? Dat berekenen wij graag voor u.

Spaar voor uw nabestaanden

Wat als u straks iets overkomt? Kan uw gezin dan de vaste kosten aan? Kan uw partner de zware hypotheek alleen aflossen? En de studies van de kinderen betalen? In sommige periodes van uw leven loont het de moeite om een tijdelijke overlijdensverzekering of een schuldsaldoverzekering af te sluiten. We helpen u daar graag mee.

De Pensioenbarometer

Weet u hoeveel uw wettelijk pensioen zal bedragen?  Gebruik hiervoor de links Safer Life of Plan My Pension.

Hebt u vragen over uw inkomenszekerheid voor en na uw pensioen?  Wij weten raad.  Wij geven u professioneel advies op maat en maken u financieel wegwijs.

Maak een vrijblijvende afspraak


+32 (0)3 750 90 90
info@boonbosman.be

Beschikbaar op:

Ma: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00
Di: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00
Wo: 09:00 - 12:30
Do: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 19:00
Vr: 09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00

Het is ook mogelijk om ons te contacteren om een afspraak te maken buiten deze uren.

Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mailadres:
Tijdstip van voorkeur:
Uw vraag:

Uw gegevens worden verwerkt conform ons cookie- en privacybeleid.

Kom praten over uw pensioen en uw overlijdensverzekering.

Maak vrijblijvend een afspraak